Jesenske počitnice v Županovi jami

Informacije oglasa

  • Mesto: Grosuplje
  • Država: Slovenija
  • Tel. številka: 041407705
  • Cena od: 450 €

Opis

Županova jama ponuja izjemno doživetje kraškega podzemlja

Na severnih obronkih Dolenjskega krasa je delovanje vode skozi tisočletja izdolblo sedem podzemnih dvoran in jih bogato okrasilo s kapniki. To je Županova jama pri Grosupljem. V približno uro dolgem vodenem ogledu ponuja izjemno doživetje kraškega podzemlja.

„Nisem si predstavljal, da se je mogoče sprehoditi tako blizu kapnikov in tako pristno začutiti delovanje narave. Jama me je presenetila, nisem si predstavljal, da je v resnici tako velika,“ je vodniku povedal obiskovalec, ki je Županovo jamo po imenu poznal, pred nekaj tedni pa jo je obiskal prvič.

V jesenskih počitnicah lahko ta skriti zaklad, ki leži le pol ure vožnje iz Ljubljane, raziščete še enostavneje!

0d 25. oktobra 2014 do 2. novembra 2014 bo jama za obiskovalce odprta VSAK DAN ob 15. uri. Natisnite kupon, ki je objavljen ob tej ponudbi, in jo obiščite 25 odstotkov ceneje!

Izlet v kraško podzemlje je primerna izbira ne glede na vreme, če se le v vas skriva želja po odkrivanju novega. V jami je bilo še pred kratkim prijetno hladno, kmalu pa bomo lahko rekli, da je prijetno toplo. V notranjih delih Županove jame namreč vlada stalna temperatura 9,5 °C. Poleg tega ste v jami  ”pod streho”, lepota kapnikov pa je enako bleščeča kot ob lepem poletnem dnevu.

Za obisk Županove jame, kjer 600 m dolga turistična pot vodi skozi sedem dvoran, priporočamo pohodno obutev in primerna oblačila. Obisk z vodnikom traja eno uro. Županova jama leži 8 km JV od Grosuplja v smeri proti Turjaku, na nadmorski višini 410 m. Več o njej najdete na www.zupanovajama.si, dodatne informacije so na voljo na 041/407-705 oz. na info@zupanovajama.si.

Oglaševalec

Author profile image

Županova jama, turistično in okoljsko društvo Grosuplje

Dodano : 23.10.2014
ID oglasa : #1421

Kontakt oglaševalca

Pošlji sporočilo oglaševalcu


Zadnji komentarji

    Pošlji prijatelju

    Pošlji sporočilo oglaševalcu